شیلات ایران

حلوا سیاه

سید مانی سیرنگ
شیلات ایران

حلوا سیاه

نام فارسی: حلوا سیاه
نام بومی : حلوا سیاه
نام انگلیسی : Black pomfret
نام علمی: Parastromateus niger
تیره: Carangidae
   
    کد: CArang.P.n.4
 
مشخصات:

مشخصات مورفولوژی

فرم و رنگ بدن :بدن عمیق و فشرده  ، نیمرخ پشتی و شکمی بشدت و بطور مساوی محدب است. رنگ بدن خاکستری نقره ای تا قهوه ای متمایل به آبی است .قسمت پایین سر و بدن روشنتر ، باله ها  لبه های سیاه یا خاکستری دارند و خطوط تیره عمودی در طرفین بدن وجود دارد و در ماهیان جوانتر باله های شکمی زیر گلویی سیاه رنگ و خطوط تیره عمودی در طرفین بدن قرار گرفته است .

باله ها:باله پشتی ۵-۴ خار کوتاه که در بالغین در پوست فرو رفته و  نامشخص است. سپس با یک خار و ۴۴-۴۱  شعاع نرم ادامه می یابد. نمونه های بزرگتر از 10cm  فاقد باله های شکمی هستند.باله های پشتی و مخرجی در جلو زیاد بالا آمده و در عقب خیلی پست و دارای حاشیه مقعر هستند. باله سینه ای  22  شعاع نرم و باله مخرجی ۳۹ شعاع نرم دارد.

فلس: بخش مستقیم خط جانبی ۱۹-۸ فلس ضعیف دارد که روی ساقه دمی تشکیل یک تیغه به نام کیل می دهد.

دندان : فک پایینی بلندتر است.

طول : بیشینه درازای بدن 55cm  وطول استاندارد آن 25cm است.

مشخصات بیولوژی

مکان زندگی :اندازه متوسط داشته و در آبهای عمیق ساحلی سکونت دارند.شنای کندی داشته و معمولا بصورت گروه هایی در نزدیک بستر دریا دیده می شوندو گاهی اوقات تا لایه های نزدیک سطح آب بالا می آیند.این ماهی اغلب در گله های بزرگ و در اعماق۴۰-۱۵ متری یافت می شوند .

تغذیه : بی مهرگان جانوری و سخت پوستان ریز

پراکنش: سراسر خلیج فارس و دریای عمان، دریاهای گرمسیری و نیمه گرمسیری و معتدله دنیا ، اقیانوسهای هند و آرام ، مجمع الجزایر مالایا ،چین

تولیدمثل: جزء ماهیان تخمگذار است.تخمریزی آنها اصولا از خرداد ماه تا مهرماه است و در تیر ماه به اوج خود می رسد (درجه حرارت آب به هنگام تخمریزی ۳۳درجه سانتی گراد است).

سایر مشخصات: شکل ظاهری آن شبیه حلوا سفید است.

ارزش اقتصادی: گوشت آنها لذیذ و ارزش غذایی بالایی دارد .

روش صید: ترال،پرساین،تور پایه چوبی


موضوعات مرتبط: ماهی شناسی سیستماتیک

تاريخ : دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۸۶ | 12:13 AM | نویسنده : سید مانی سیرنگ |
.: Weblog Themes By Slide Skin:.