|
مشخصات مورفولوژی
فرم و رنگ بدن :بدن عمیق و فشرده ، نیمرخ پشتی و شکمی بشدت و بطور مساوی محدب است. رنگ بدن خاکستری نقره ای تا قهوه ای متمایل به آبی است .قسمت پایین سر و بدن روشنتر ، باله ها لبه های سیاه یا خاکستری دارند و خطوط تیره عمودی در طرفین بدن وجود دارد و در ماهیان جوانتر باله های شکمی زیر گلویی سیاه رنگ و خطوط تیره عمودی در طرفین بدن قرار گرفته است .
باله ها:باله پشتی ۵-۴ خار کوتاه که در بالغین در پوست فرو رفته و نامشخص است. سپس با یک خار و ۴۴-۴۱ شعاع نرم ادامه می یابد. نمونه های بزرگتر از 10cm فاقد باله های شکمی هستند.باله های پشتی و مخرجی در جلو زیاد بالا آمده و در عقب خیلی پست و دارای حاشیه مقعر هستند. باله سینه ای 22 شعاع نرم و باله مخرجی ۳۹ شعاع نرم دارد.
فلس: بخش مستقیم خط جانبی ۱۹-۸ فلس ضعیف دارد که روی ساقه دمی تشکیل یک تیغه به نام کیل می دهد.
دندان : فک پایینی بلندتر است.
طول : بیشینه درازای بدن 55cm وطول استاندارد آن 25cm است.
مشخصات بیولوژی
مکان زندگی :اندازه متوسط داشته و در آبهای عمیق ساحلی سکونت دارند.شنای کندی داشته و معمولا بصورت گروه هایی در نزدیک بستر دریا دیده می شوندو گاهی اوقات تا لایه های نزدیک سطح آب بالا می آیند.این ماهی اغلب در گله های بزرگ و در اعماق۴۰-۱۵ متری یافت می شوند .
تغذیه : بی مهرگان جانوری و سخت پوستان ریز
پراکنش: سراسر خلیج فارس و دریای عمان، دریاهای گرمسیری و نیمه گرمسیری و معتدله دنیا ، اقیانوسهای هند و آرام ، مجمع الجزایر مالایا ،چین
تولیدمثل: جزء ماهیان تخمگذار است.تخمریزی آنها اصولا از خرداد ماه تا مهرماه است و در تیر ماه به اوج خود می رسد (درجه حرارت آب به هنگام تخمریزی ۳۳درجه سانتی گراد است).
سایر مشخصات: شکل ظاهری آن شبیه حلوا سفید است.
ارزش اقتصادی: گوشت آنها لذیذ و ارزش غذایی بالایی دارد .
روش صید: ترال،پرساین،تور پایه چوبی |